
- Blog | Martin Bosch
Een belangrijk instrument voor een goed gesprek vormt onze online data-tool Domiporta. Zowel gemeente als marktpartijen stoppen hier al hun bouwplannen in. Het geeft een eenduidig en noodzakelijk overzicht van de stand van zaken voor wat betreft de woningbouw in zo’n gemeente. Al enige jaren zet Woningmakers hier studenten in als Account Manager: je onderhoudt de contacten met de marktpartijen met als doel de woningbouwgegevens in Domiporta up-to-date te houden. Zij kunnen de gegevens zelf online ingeven en/of bijwerken. Het is jouw taak om hen daarbij – op afstand – te ondersteunen en te motiveren. Het werk kan vanuit huis gedaan worden, je locatie maakt dus niet uit. Zo kun je naast je studie prima bijverdienen, ervaring opdoen én een maatschappelijke bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Hoe goed is dat?
Het concept van de Woningmakers – in feite een intermediair tussen gemeente en marktpartijen – is succesvol gebleken. Er is veel belangstelling voor uit het hele land. Momenteel zijn de Woningmakers zijn actief in de regio’s Westfriesland, Arnhem, IJmond, Altena en Deventer. Met andere gemeenten en regio’s worden gesprekken gevoerd.
Basis voor woningbouwregie is kennis van de markt. Welke plannen zijn in voorbereiding en hoe ver zijn ze? Welke aantallen woningen zijn daar mee gemoeid? Is dat huur of koop, appartementen of grondgebonden woningen, welke prijscategorie? Zijn er nog belemmeringen die eerst moeten worden opgelost voordat er gebouwd kan worden? Hoe is de planning precies? De Woningmakers houden zicht op al deze aspecten met Domiporta. Op basis van de gegevens worden bouwafspraken gemaakt. Woningmakers Nederland heeft hiervoor een webapplicatie ontwikkeld, Domiporta. De ontwikkelaars en woningcorporaties kunnen de gegevens van hun eigen plannen vervolgens online actualiseren en compleet houden.
– Werk- en denkniveau HBO/WO;
– Beschikbaarheid: verspreid over de week ongeveer een dag per week;
– Affiniteit met ICT en kennis hoe ICT-systemen werken; (Microsoft 365, Hubspot, etc.)
– Goede communicatieve vaardigheden;
– Pro-actief, grote zelfwerkzaamheid;
– Betrokkenheid bij het onderwerp en de aanpak van de Woningmakers.
– Flexibele werktijden, kun jij helemaal zelf inrichten
– Je kunt vanuit elke locatie (in Nederland) werken
– Een salaris van € 25,- per uur
Vind jij dit interessant? Stuur mij een bericht, dan reageer ik snel:
hrvoja@woningmakers.nl
Dit is mijn eerste blog over het reusachtige woningbouwprobleem. Iedereen heeft het erover. Er zijn nu 330.000 huizen tekort. Maar het pijnlijkste is: achter de getallen van woningtekorten gaat groot menselijk drama schuil. Lees de blog van Martin Bosch, programma manager van de Woningmakers.
Nederland is niet volgebouwd, aldus Peter Boelhouwer, hoogleraar bij TU Delft en woningbouwexpert. Woningbouw en natuur kunnen elkaar versterken. Je ziet op allerlei plekken community’s ontstaan, waarbij met geld van huizen in natuur wordt geïnvesteerd.
Een grote hoeveelheid plannen kan niet zomaar uitgewerkt worden. Een ‘hard plan’ is niet per definitie direct uitvoeringsgereed en dat is niet het gevolg van, bijvoorbeeld, onvoldoende menskracht bij de bouwers. Het punt is: de problemen zitten óveral in de keten en de woningbouw komt pas op gang als voor een bepaald project al die problemen opgelost zijn. Lees de blog van Martin Bosch!
De gemeente Amsterdam last een gedeeltelijke bouwstop in voor de belangrijkste groeigebieden van de stad. De stop geldt in ieder geval voor heel 2021. Amsterdam moet fors bezuinigen door de gevolgen van de coronacrisis, blijkt uit een brief van de gemeente aan een projectontwikkelaar. En dit scenario dreigt ook in andere gemeenten, zo blijkt uit een item van BNR.