Martin Bosch spreker bij Data Science Alkmaar

17 maart 2022

Afgelopen dinsdag 15 maart was Martin Bosch een van de sprekers bij een door Data Science Alkmaar georganiseerd college. Data Science Alkmaar is een platform voor innovatie dat Noord-Holland Noord inspireert en motiveert om met (big) data en AI aan de slag te gaan. Founding partners zijn de Vrije Universiteit Amsterdam, gemeente Alkmaar en Ontwikkelingsbedrijf NHN. Sinds 2014 organiseert Data Science Alkmaar colleges, workshops, co-creatie-sessies  en een Data Science Café.

Afgelopen dinsdag was dit college eindelijk weer eens een fysiek college. Berry Blijie (ABF Research) trapte af. Als onderzoeksbureau kan ABF Research bogen op ruim 30 jaar ervaring en is een belangrijke adviespartij voor bijvoorbeeld de overheid. Natuurlijk is goede data hierbij cruciaal.

Ook Martin Bosch, adviseur en programmamanager van Woningmakers Nederland, duidde het belang van goede (lokale) data bij het oplossen van de wooncrisis. ‘Voor de Woningmakers is het de basis van elk inhoudelijk goed en constructief gesprek als het gaat om de samenwerking tussen marktpartijen (ontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties) enerzijds en de lokale overheid anderzijds, en zo de belangrijke versnelling van de woningbouw. Daarom ontwikkelden wij Domiporta, het dataportaal dat door de betrokken partijen zélf wordt gevuld en zo een compleet, optimaal beeld geeft van de status van de woningbouw in een gemeente of regio. Het organiseren van deze zo cruciale samenwerking in een gemeente of regio start eigenlijk met Domiporta en vergt natuurlijk een behoorlijk intensieve organisatie. Dit is een uitdaging die de Woningmakers aangaan voor elke gemeente of regio: wij voeren regie, gebaseerd op goede data.’

 

 

Tom Griffioen en Jeroen Schoonderbeek zijn de partners bij Clappform dat datagedreven oplossingen ontwikkelt voor diverse opdrachtgevers. In dit geval wordt een door Clappform voor een woningcorporatie ontwikkelde applicatie toegelicht dat de doorstroming van ouderen op de woningmarkt stimuleert.

Bij de colleges van Data Science Alkmaar worden de gesprekken geleid door Marijn Plomp, opleidingsmanager Data Science aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Innovation van diezelfde universiteit.

Terugkijken kan hier, Martin Bosch op minuut 41:

rm

Meest gelezen

© Woningmakers Nederland | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital